جستجو
تصویر برای دسته بندی طب سنتی

طب سنتی

یکی از موضوعات مطرح در طب سنتی و اسلامی که معمولاً در طب جدید مغفول مانده است، موضوع مزاج و طبع است. براساس طب سنتی، جهان نظام طبیعت بر پایه چهار عنصر اصلی آفریده شده، که عبارتند از: آتش، هوا، آب و خاک. این چهار عنصر در بدن انسان به چهار خلط (اخلاط اربعه: صفرا، دم، بلغم و سودا) تبدیل می‌شوند و هر یک تاثیرات خاصی در بدن انسان ایجاد می‌کند.

3 آیتم جدول 4 آیتم جدول لیست

مزاج خود را بشناسید : ویژگی انواع مزاج ها

یکی از موضوعات مطرح در طب سنتی و اسلامی که معمولاً در طب جدید مغفول مانده ، موضوع مزاج و طبع است. براساس طب سنتی، نظام طبیعت بر پایه چهار عنصر اصلی آفریده شده، که عبارتند از: آتش، هوا، آب و خاک. این چهار عنصر در بدن انسان به چهار خلط (اخلاط اربعه: صفرا، دم، بلغم و سودا) تبدیل می‌شوند و هر یک تاثیرات خاصی در بدن انسان می گذارد.
.

مبانی طب سنتی

بشر از دیر باز در پی حفظ سلامتی و جستجوی درمان امراض خود بوده است. با نگاه به تاریخ با مکاتب طبی گوناگونی آشنا می شویم که هر کدام دیدگاه فلسفی مخصوص خود را دارند.با این وجود در عین گوناگونی مکاتب طبی مانند طب سوزنی چین، هومیوپاتی، گیاه درمانی و ماساژ درمانی و هم چنین طب سنتی ایران و طب جدید همگی یک هدف مشترک دارند و آن حفظ و ارتقا سلامتی انسان ها و درمان بیماری ها و ناتوانی بوده است.
.

مزاج شناسی: فلسفه گرمی و سردی انواع خوراکی ها

در این بخش از آموزه ها ،دکتر بارتر قصد دارد شما را با مزاج انواع خوراکی ها آشنا کند. دکتر بارتر خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کند. چرا که با خواندن آن ، با مزاج بسیاری از خوراکی ها آشنا می شوید.
.

انواع مزاج‌های چهارگانه؛ ویژگی های مزاج خودرا بهتر بشناسیم

مزاج در طب سنتی از مخلوط شدن عناصر چهارگانه (آب، آتش، باد، خاک) در بدن پیدا می‌شود.در این سری از آموزه های دکتر بارتر می خواهیم در مورد ویژگی های 4 نوع مزاج صحبت کنیم. همراه دکتر باشید.
.

چقدر با مزاج اندام های بدن آشنا هستید؟ مزاج قلب ، مزاج مغز ...

در این مقاله از سری آموزه های دکتر بارتر در مورد مزاج شناسی ، می خواهیم در مورد مزاج اندام های بدن ، مزاج در سنین مختلف و مزاج فصول آشنا شویم.پس لطفا تا انتهای این مقاله دکتر بارتر را همراهی کنید.
.

مزاج خود را بشناسیم

در آموزه های قبلی دکتر بارتر در مورد انواع مزاج و ویژگی های هر کدام صحبت کردیم.اما برای زندگی بهتر باید مزاج خود را بشناسیم.در این صورت می توانیم بهترین نوع غذا متناسب با مزاج خود را انتخاب کرده تا دچار بیماری و کسالت نشویم.

.

غذاهای مفید و مضر برای انواع مزاج ها

برای بسیاری از همراهان دکتر بارتر سوال پیش آمده بود که کدام غذاها برای مزاج ها آنها مفید است و کدام مضر؟به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این بخش از آموزه های دکتر بارتر به این موضوع بپردازیم. با ما همراه باشید.
.

چقدر در مورد مزاج غذاها ،میوه ها و سبزیجات می دانید؟

هر گاه مصرف غذایی در فرد معتدل گرمی ایجاد کرد آن غذا گرم است و اگر سردی پدید آورد آن غذا سرد است و به همین ترتیب اگر ایجاد خشکی کرد و موجب افزایش رطوبت شد یعنی غذا گرم و خشک و یا سرد و تر است.در این سری از آموزه های دکتر بارتر می خواهیم در مورد مزاج غذاها و میوه ها صحبت کنیم.
.

غذاها با طبع سودا(سودائی مزاج ها بخوانند)

سودا یکی از مواد چهارگانه ای است که در ساختمان بدن انسان دخالت دارد بنابراین برای حفظ ساختمان بدن ما به غذاهای سودا ساز نیازمندیم. استخوان بندی بدن انسان به وسیله سودا ساخته می شود هم چنان که سودا موجب ایجاد اشتها می گردد و زمینه دفع مواد زائد بدن از روده را نیز سودا فراهم می کند.
.

غذاهای خون ساز (دموی مزاج ها بخوانند)

در طب اسلامی و طب سنتی بخشی از مواد پدید آمده در اثر هضم که در کبد تولید می شود را خون می نامند . البته این بخش حدود نیمی از موادی است که اصطلاحا در طب کلاسیک و اصطلاح عامی تماما خون نامیده می شود.
.

غذاها با طبع صفرا(صفراوی مزاج ها بخوانند)

صفرا یکی از مواد مورد نیاز بدن است . صفرا موجب ایجاد گرمی و انرژی در بدن انسان می گردد. صفرا عامل گذر خون به مویرگ های ریز اندام انتهایی بدن انسان است . صفرا موجب سرعت در هضم غذا می شود.
.