افزایش سودا در بدن موجب خشکی پوست ، اگزما ، کم خوابی ، حساسیت و وسواس در رفتارها ، دقت بی حد و اندازه ، افزایش شدت بویایی و شنوایی و نیز موجب بروز وزوز گوش می گردد ، افزایش سودا در عروق موجب ایجاد انسداد می شود .
همچنین کاهش سودا موجب سستی بدن ، نرمی استخوان ، بی پروایی ، بی ارادگی و بی تفاوتی در رفتار می گردد.
غذاهای سودا ساز عمدتا غذاهای سرد و خشک هستند البته غذاهای گرم و خشک نیز به نوعی سودا می سازند ولی سودای ساخته شده توسط غذاهای گرم و خشک بیشتر زیان بخش هستند از این رو لازم است ما غذاهای سرد و خشک را بشناسیم .
در آموزه های قبلی دکتر بارتر در مورد انواع مزاج و ویژگی های هر کدام صحبت کردیم.اما برای زندگی بهتر باید مزاج خود را بشناسیم.در این صورت می توانیم بهترین نوع غذا متناسب با مزاج خود را انتخاب کرده تا دچار بیماری و کسالت نشویم.