بستن

چای سبز Matcha: چای قوی با مزایای شگفت انگیز سلامتی

احتمالاً شما در مورد ماتچا ، نوعی چای سبز که از قرن دوازده وجود دارد ، شنیده اید ، اما اخیراً محبوبیت قابل توجهی پیدا کرده است. اما این پودر تلخ و سبز دقیقاً چیست و چه فایده ای برای سلامتی شما دارد؟ با دکتر بارتر همراه باشید تا بدانید چرا چای سبز ماتچا سزاوار بهترین القاب است.
رایگان

 

چای سبز Matcha چیست؟

ماتچا که به دلیل رنگ سبز پر جنب و جوش ، طعم غنی و مزایای بیشماری برای سلامتی شناخته شده است ، فرم پودری چای سبز است که به طور سنتی در مراسم چای ژاپنی استفاده می شود.

آنچه این گونه های چای را متمایز می کند ، روش های کاشت،برداشت و درجه اکسیداسیون آنها است. حتی زمانی که صحبت از کشت ، برداشت ، تولید و مشخصات تغذیه ای می شود ، حتی ماتچا و چای سبز معمولی تفاوت های مشخصی دارند.

 

برای تولید چای سبز ماتچای ارگانیک ، بوته های چای باید 20 تا 30 روز قبل از برداشت از نور خورشید دور بمانند. محافظت از برگ ها در برابر نور مستقیم خورشید باعث تولید اسیدهای آمینه می شود و سطح کلروفیل را افزایش می دهد که باعث می شود برگ ها سبز تیره شوند.

 

پس از برداشتن برگها با دست ، آنها بخارپز می شوند تا تخمیر متوقف شود ، که این باعث حفظ رنگ و فواید سلامتی آنها می شود. برگهای خشک شده در انبار سرد نگهداری می شوند.

 

برخلاف سایر انواع چای ، که با خیساندن برگهای چای در آب داغ سرو می شوند ، چای سبز ماتچا را با مخلوط کردن پودر در آب داغ تا زمانی که یک لایه کف ایجاد شود ، تهیه می کنند.

 

8 مزایای سلامتی چای سبز Matcha

چای ماتچا بینظیر چه فوائدی داره که اونو انقدر خاص کرده؟در اینجا برخی از فواید چای سبز ماتچا برای سلامتی ذکر شده است:

 

باعث عملکرد بهتر مغز می شود

Matcha حاوی مقادیر زیادی L-theanine ، یک اسید آمینه است که می تواند با افزایش تولید سروتونین و دوپامین در مغز به بهبود حافظه کمک کند.

 

 

چای ماچل مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان فراهم می کند

 Matcha منبع عالی آنتی اکسیدان است ، به خصوص اپی گالوکاتکین گالات (EGCG) ، که می تواند به شما کمک کند تا با اثرات منفی رادیکال های آزاد مقابله کرده و از سلول ها و بافت های شما در برابر آسیب محافظت کند. همچنین در کاهش التهاب نیز مفید است.

 

 

چای ماچا یک اثر آرامبخش فراهم می کند

محتوای L-theanine موجود در ماتچا تولید امواج آلفا را در مغز بهبود می بخشد ، که به ایجاد آرامش روانی و کاهش سطح استرس کمک می کند.

 

 

چای ماچا سطح انرژی و استقامت را تقویت می کند

Matcha حاوی شکل سالم کافئین است که می تواند به بهبود سطح انرژی و استقامت بدون عوارض جانبی جانبی کمک کند.

 

سم زدایی از بدن

 Matcha دارای مقادیر زیادی کلروفیل است که به دفع فلزات سنگین و مواد شیمیایی سمی از بدن کمک می کند.

 

کمک به کاهش وزن

نوشیدن ماتچا می تواند به افزایش میزان سوخت و ساز بدن کمک کند و به بدن شما اجازه می دهد چربی را به طور موثرتری بسوزاند. ورزش درست بعد از نوشیدن چای سبز ماتچا ممکن است میزان چربی سوزی را تا 25 درصد افزایش دهد.

 

 

 

چای ماچا سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

جدا از غنی بودن از آنتی اکسیدان و L-theanine ، ماتچا حاوی مقادیری ویتامین و مواد معدنی ست. در مجموع ، این مواد مغذی می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از بدن در برابر عفونت های باکتریایی و ویروس ها کمک کنند.

 

چای ماچا سلامت چشم را بهبود می بخشد

یک مطالعه منتشر شده در مجله Chemistry of Agricultural and Food Chemistry نشان داد که کاتچین موجود در چای سبز ماتچا می تواند توسط قسمت های مختلف چشم نیز جذب شود و خطر ابتلا به گلوکوم و سایر بیماری های چشم را کاهش دهد.

علاوه بر مزایای ذکر شده در بالا ، تحقیقات همچنین نشان می دهد که چای سبز ماتچا می تواند به مبارزه با بیماری های مختلف ، از جمله بیماری های قلبی ، دیابت نوع 2 ، اختلالات کبدی و انواع مختلف سرطان کمک کند.

 

 

چه چیزی محتوای کافئین موجود در چای سبز ماتچا را متفاوت می کند؟

مانند انواع دیگر چای ، ماتچا حاوی کافئین است. نصف قاشق چای خوری پودر ماتچا دارای 35 میلی گرم کافئین است که کمی بیشتر از محتوای چای سبز معمولی است اما هنوز از قهوه کمتر است.

برخلاف قهوه ، که ممکن است باعث از کار افتادن انرژی و سیستم عصبی شود ، چای سبز ماتچا ، به لطف محتوای کاتچین و L-theanine ، می تواند به بهبود عملکرد مغز بدون عوارض جانبی کمک کند.

 

مولکولهای بزرگتر کاتچین تمایل به اتصال با کافئین دارند و باعث کاهش سرعت ترشح آن در جریان خون می شوند. این منجر به تثبیت سطح انرژی و اثرات طولانی مدت تقویت انرژی می شود. L-theanine همچنین باعث ایجاد ترشح و خنثی کردن تأثیرات منفی کافئین می شود.

 

روش مناسب نگهداری چای سبز Matcha چیست؟

ماندگاری معمول چای سبز ماتچای یک سال است. با این حال ، با باز کردن بسته بندی ، طول عمر آن کاهش می یابد ، بنابراین بهتر است هرچه زودتر آن را مصرف کنید. با نگهداری مناسب چای ، می توانید از مزایای آن برای مدت زمان بیشتری بهره مند شوید.

 

بخاطر داشته باشید که این چای پودر شده ، نباید در معرض گرما ، هوا و نور خورشید باشد. آن را در یک کابینت تاریک نگهداری کنید.

 

 

عوارض احتمالی چای سبز Matcha

به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد چای سبز ممکن است منجر به عوارض جانبی نامطلوبی شود ، از جمله:

• ناراحتی معده

• کمبود آهن

• آسیب کلیه و / یا کبد

•یبوست

 

حتی اگر میزان کافئین ماتچا به طور کلی از قهوه کمتر باشد ، اما مقدار زیادی از آن ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند ، به خصوص در افرادی که به کافئین حساس هستند. برخی از عوارض جانبی مربوط به کافئین که ممکن است ماتچا ایجاد کند شامل سردرد ، تحریک پذیری ، بی خوابی ، سوزش معده و عصبی است.

 

به زنان باردار و شیرده و همچنین افرادی که دارای اختلالات روانشناختی ، مشکلات کلیوی ، بیماری های قلبی و اختلالات کبدی هستند ، توصیه می شود از مصرف چای سبز ماتچا خودداری کنند. اگر در مورد عوارض جانبی احتمالی ماتچا نگرانی دارید ، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و آن را بخشی از رژیم منظم خود قرار دهید.

 

سوالات متداول درباره چای سبز Matcha

 

  تفاوت ماتچا و چای سبز چیست؟

 ماتچا و چای سبز معمولی از نظر عطر و طعم ، بافت ، رنگ ، روش تهیه و مشخصات غذایی متفاوت هستند. از آنجا که چای سبز در اصل برگهای خشک است ، دارای رنگ قهوه ای مات و بافت ریز است. از طرف دیگر ، ماتچا دارای یک پودر سبز روشن و ظریف است. از نظر طعم ، ماتچای درجه یک طعم بهتری نسبت به چای سبز دارد.

روش های مختلف پردازش آنها نیز بر ارزش غذایی آنها تأثیر می گذارد. ماتچا حاوی مقادیر بیشتری از آمینو اسیدها ، آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها نسبت به چای سبز معمولی است.

 

 آیا چای سبز ماتچا مفید است؟

چای سبز ماتچا برای سلامتی شما بسیار مفید است ، زیرا حاوی آنتی اکسیدان ها ، اسیدهای آمینه و سایر مواد مغذی است که می تواند فواید مختلف سلامتی از جمله افزایش عملکرد مغز ، خلق و خوی بهتر ، سطح انرژی بالاتر و بهبود سیستم ایمنی بدن را فراهم کند.

 

  آیا چای سبز ماتچا کافئین دارد؟

 درست مانند سایر انواع چای ، چای سبز ماتچا نیز حاوی کافئین است ، به همین دلیل به افزایش سطح انرژی و استقامت کمک می کند. محتوای کافئین آن کمی بیشتر از چای سبز است اما هنوز از قهوه کمتر است .

 

 چه مقدار چای سبز ماتچا را می توان در روز نوشید؟

مقدار توصیه شده مصرف روزانه ماتچا به عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی ، سبک زندگی و شرایط سلامتی شما بستگی دارد. به طور کلی ، یک تا سه فنجان در روز برای کنترل سلامتی و افزایش سطح انرژی کافی است.

 

 چه زمانی باید چای سبز ماتچا بنوشید؟

 از نوشیدن ماتچا در صبح زود یا با معده خالی خودداری کنید. انجام این کار به دلیل توانایی افزایش اسید معده ممکن است منجر به ناراحتی و حالت تهوع معده شود. همچنین باید از مصرف آن قبل از خواب خودداری کنید ، زیرا محتوای کافئین آن انرژی و هوشیاری را افزایش می دهد ، این امر باعث می شود خواب خوبی نداشته باشید.

 

بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز ماتچا قبل از ورزش یا رفتن به محل کار است. این به شما انرژی و وضوح ذهنی لازم برای انجام کارآمدتر فعالیتهایتان را می دهد. همچنین نوشیدن ماتچا 30 تا 45 دقیقه قبل یا بعد از غذا برای جذب مناسب مواد مغذی در بدن بسیار ایده آل است.

نقد و بررسی خود را بنویسید
  • فقط کاربرانی که ثبت نام کرده اند می توانند نقد و بررسی ها را بنویسند.
*
*
  • بد
  • عالی
*
*
*

 

چای سبز Matcha چیست؟

ماتچا که به دلیل رنگ سبز پر جنب و جوش ، طعم غنی و مزایای بیشماری برای سلامتی شناخته شده است ، فرم پودری چای سبز است که به طور سنتی در مراسم چای ژاپنی استفاده می شود.

آنچه این گونه های چای را متمایز می کند ، روش های کاشت،برداشت و درجه اکسیداسیون آنها است. حتی زمانی که صحبت از کشت ، برداشت ، تولید و مشخصات تغذیه ای می شود ، حتی ماتچا و چای سبز معمولی تفاوت های مشخصی دارند.

 

برای تولید چای سبز ماتچای ارگانیک ، بوته های چای باید 20 تا 30 روز قبل از برداشت از نور خورشید دور بمانند. محافظت از برگ ها در برابر نور مستقیم خورشید باعث تولید اسیدهای آمینه می شود و سطح کلروفیل را افزایش می دهد که باعث می شود برگ ها سبز تیره شوند.

 

پس از برداشتن برگها با دست ، آنها بخارپز می شوند تا تخمیر متوقف شود ، که این باعث حفظ رنگ و فواید سلامتی آنها می شود. برگهای خشک شده در انبار سرد نگهداری می شوند.

 

برخلاف سایر انواع چای ، که با خیساندن برگهای چای در آب داغ سرو می شوند ، چای سبز ماتچا را با مخلوط کردن پودر در آب داغ تا زمانی که یک لایه کف ایجاد شود ، تهیه می کنند.

 

8 مزایای سلامتی چای سبز Matcha

چای ماتچا بینظیر چه فوائدی داره که اونو انقدر خاص کرده؟در اینجا برخی از فواید چای سبز ماتچا برای سلامتی ذکر شده است:

 

باعث عملکرد بهتر مغز می شود

Matcha حاوی مقادیر زیادی L-theanine ، یک اسید آمینه است که می تواند با افزایش تولید سروتونین و دوپامین در مغز به بهبود حافظه کمک کند.

 

 

چای ماچل مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان فراهم می کند

 Matcha منبع عالی آنتی اکسیدان است ، به خصوص اپی گالوکاتکین گالات (EGCG) ، که می تواند به شما کمک کند تا با اثرات منفی رادیکال های آزاد مقابله کرده و از سلول ها و بافت های شما در برابر آسیب محافظت کند. همچنین در کاهش التهاب نیز مفید است.

 

 

چای ماچا یک اثر آرامبخش فراهم می کند

محتوای L-theanine موجود در ماتچا تولید امواج آلفا را در مغز بهبود می بخشد ، که به ایجاد آرامش روانی و کاهش سطح استرس کمک می کند.

 

 

چای ماچا سطح انرژی و استقامت را تقویت می کند

Matcha حاوی شکل سالم کافئین است که می تواند به بهبود سطح انرژی و استقامت بدون عوارض جانبی جانبی کمک کند.

 

سم زدایی از بدن

 Matcha دارای مقادیر زیادی کلروفیل است که به دفع فلزات سنگین و مواد شیمیایی سمی از بدن کمک می کند.

 

کمک به کاهش وزن

نوشیدن ماتچا می تواند به افزایش میزان سوخت و ساز بدن کمک کند و به بدن شما اجازه می دهد چربی را به طور موثرتری بسوزاند. ورزش درست بعد از نوشیدن چای سبز ماتچا ممکن است میزان چربی سوزی را تا 25 درصد افزایش دهد.

 

 

 

چای ماچا سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

جدا از غنی بودن از آنتی اکسیدان و L-theanine ، ماتچا حاوی مقادیری ویتامین و مواد معدنی ست. در مجموع ، این مواد مغذی می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از بدن در برابر عفونت های باکتریایی و ویروس ها کمک کنند.

 

چای ماچا سلامت چشم را بهبود می بخشد

یک مطالعه منتشر شده در مجله Chemistry of Agricultural and Food Chemistry نشان داد که کاتچین موجود در چای سبز ماتچا می تواند توسط قسمت های مختلف چشم نیز جذب شود و خطر ابتلا به گلوکوم و سایر بیماری های چشم را کاهش دهد.

علاوه بر مزایای ذکر شده در بالا ، تحقیقات همچنین نشان می دهد که چای سبز ماتچا می تواند به مبارزه با بیماری های مختلف ، از جمله بیماری های قلبی ، دیابت نوع 2 ، اختلالات کبدی و انواع مختلف سرطان کمک کند.

 

 

چه چیزی محتوای کافئین موجود در چای سبز ماتچا را متفاوت می کند؟

مانند انواع دیگر چای ، ماتچا حاوی کافئین است. نصف قاشق چای خوری پودر ماتچا دارای 35 میلی گرم کافئین است که کمی بیشتر از محتوای چای سبز معمولی است اما هنوز از قهوه کمتر است.

برخلاف قهوه ، که ممکن است باعث از کار افتادن انرژی و سیستم عصبی شود ، چای سبز ماتچا ، به لطف محتوای کاتچین و L-theanine ، می تواند به بهبود عملکرد مغز بدون عوارض جانبی کمک کند.

 

مولکولهای بزرگتر کاتچین تمایل به اتصال با کافئین دارند و باعث کاهش سرعت ترشح آن در جریان خون می شوند. این منجر به تثبیت سطح انرژی و اثرات طولانی مدت تقویت انرژی می شود. L-theanine همچنین باعث ایجاد ترشح و خنثی کردن تأثیرات منفی کافئین می شود.

 

روش مناسب نگهداری چای سبز Matcha چیست؟

ماندگاری معمول چای سبز ماتچای یک سال است. با این حال ، با باز کردن بسته بندی ، طول عمر آن کاهش می یابد ، بنابراین بهتر است هرچه زودتر آن را مصرف کنید. با نگهداری مناسب چای ، می توانید از مزایای آن برای مدت زمان بیشتری بهره مند شوید.

 

بخاطر داشته باشید که این چای پودر شده ، نباید در معرض گرما ، هوا و نور خورشید باشد. آن را در یک کابینت تاریک نگهداری کنید.

 

 

عوارض احتمالی چای سبز Matcha

به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد چای سبز ممکن است منجر به عوارض جانبی نامطلوبی شود ، از جمله:

• ناراحتی معده

• کمبود آهن

• آسیب کلیه و / یا کبد

•یبوست

 

حتی اگر میزان کافئین ماتچا به طور کلی از قهوه کمتر باشد ، اما مقدار زیادی از آن ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند ، به خصوص در افرادی که به کافئین حساس هستند. برخی از عوارض جانبی مربوط به کافئین که ممکن است ماتچا ایجاد کند شامل سردرد ، تحریک پذیری ، بی خوابی ، سوزش معده و عصبی است.

 

به زنان باردار و شیرده و همچنین افرادی که دارای اختلالات روانشناختی ، مشکلات کلیوی ، بیماری های قلبی و اختلالات کبدی هستند ، توصیه می شود از مصرف چای سبز ماتچا خودداری کنند. اگر در مورد عوارض جانبی احتمالی ماتچا نگرانی دارید ، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و آن را بخشی از رژیم منظم خود قرار دهید.

 

سوالات متداول درباره چای سبز Matcha

 

  تفاوت ماتچا و چای سبز چیست؟

 ماتچا و چای سبز معمولی از نظر عطر و طعم ، بافت ، رنگ ، روش تهیه و مشخصات غذایی متفاوت هستند. از آنجا که چای سبز در اصل برگهای خشک است ، دارای رنگ قهوه ای مات و بافت ریز است. از طرف دیگر ، ماتچا دارای یک پودر سبز روشن و ظریف است. از نظر طعم ، ماتچای درجه یک طعم بهتری نسبت به چای سبز دارد.

روش های مختلف پردازش آنها نیز بر ارزش غذایی آنها تأثیر می گذارد. ماتچا حاوی مقادیر بیشتری از آمینو اسیدها ، آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها نسبت به چای سبز معمولی است.

 

 آیا چای سبز ماتچا مفید است؟

چای سبز ماتچا برای سلامتی شما بسیار مفید است ، زیرا حاوی آنتی اکسیدان ها ، اسیدهای آمینه و سایر مواد مغذی است که می تواند فواید مختلف سلامتی از جمله افزایش عملکرد مغز ، خلق و خوی بهتر ، سطح انرژی بالاتر و بهبود سیستم ایمنی بدن را فراهم کند.

 

  آیا چای سبز ماتچا کافئین دارد؟

 درست مانند سایر انواع چای ، چای سبز ماتچا نیز حاوی کافئین است ، به همین دلیل به افزایش سطح انرژی و استقامت کمک می کند. محتوای کافئین آن کمی بیشتر از چای سبز است اما هنوز از قهوه کمتر است .

 

 چه مقدار چای سبز ماتچا را می توان در روز نوشید؟

مقدار توصیه شده مصرف روزانه ماتچا به عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی ، سبک زندگی و شرایط سلامتی شما بستگی دارد. به طور کلی ، یک تا سه فنجان در روز برای کنترل سلامتی و افزایش سطح انرژی کافی است.

 

 چه زمانی باید چای سبز ماتچا بنوشید؟

 از نوشیدن ماتچا در صبح زود یا با معده خالی خودداری کنید. انجام این کار به دلیل توانایی افزایش اسید معده ممکن است منجر به ناراحتی و حالت تهوع معده شود. همچنین باید از مصرف آن قبل از خواب خودداری کنید ، زیرا محتوای کافئین آن انرژی و هوشیاری را افزایش می دهد ، این امر باعث می شود خواب خوبی نداشته باشید.

 

بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز ماتچا قبل از ورزش یا رفتن به محل کار است. این به شما انرژی و وضوح ذهنی لازم برای انجام کارآمدتر فعالیتهایتان را می دهد. همچنین نوشیدن ماتچا 30 تا 45 دقیقه قبل یا بعد از غذا برای جذب مناسب مواد مغذی در بدن بسیار ایده آل است.